Watróbka z papryką

Składniki

1/2 kg wątrobek kurzych
pół czerwonej papryki
duża cebula
sól, pieprz. carry
śmietana 30 %
ziarenka smaku
oliwa z oliwek

Przygotowanie

Wątróbki ugotować dodając ziarenka smaku.
Cebulę pokroić w piórka. paprykę w piórka – i zeszklić na oliwie z oliwek ( można
dodać odrobinę wody aby papryka się prawie ugotowała.
Gdy woda wyparuje dodać pieprz , sól i poszarpane wątróbki doprawiając carry.
Wszystki cały czas mieszać. Dodać śmietanę ( ilośc zależy od smakoszy ale im więcej tym lepszy jest sosik , który się sam robi.) Jak śmietana zaczyna sie szklić wyłączamy. Smakuje na gorąco ale też i na zimno.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: