Wątróbka drobiowa z pieczarkami

Składniki

60 dkg.małych pieczarek
7 młodych cebulek
40 dkg.małych pomidorów
50 dkg.wątróbki z kurczaka
2 łyżki masła
2 kopiaste łyżki szałwii
sól,czarny pieprz
20 dkg.śmietany

Przygotowanie

Pieczarki przetrzeć szmatką(nie myć),pomidory umyć i przekroić na pół.Wątróbkę umyć,osuszyć i pokroić na dość grube kawałki.
Masło rozgrzać na patelni,podsmażyć na nimpieczarki oraz wątróbkę – obracać.Dodać pokrojoną cebulę i szałwię – smażyć razem przez 2-3 min.przyprawić solą i pieprzem.Następnie całość zalać śmietaną,dodać pomidory i pozostawić na patelni jeszcze jakieś 2 min.Podawać z ryżem lub bagietką.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: