Ryżowe kotleciki

Składniki

1 woreczek ryżu
6 pieczarek
2 łyżki startego żółtego sera
1 jajko
1 mała cebula
wegeta
1 kostka rosołowa drobiowa
bułka tarta
olej

Przygotowanie

Do garczka wlać pół litra wody, gdy się zagotuje dodać kostkę rosołową i woreczek ryżu. Gotować, aż ryż będzie miękki, potem odcedzić. Pieczarki oczyścić i zetrzeć na drobnej tarce. Cebulę pokroić w drobną kosteczkę i zeszklić na oleju, dodać pieczarki. Dusić aż cała woda wyparuje. Do miski dać ryż, starty ser, cebulę z pieczarkami, jajko i wszystko razem wymieszać. Formować małe kulki, obtaczać w bułce tartej, lekko spłaszczyć i smażyć z obu stron na złoty kolor.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: