PIWOSZ innaczej

Składniki

CIASTO
3 szklanki mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2/3 szklanki piwa
1 i 1/2 kostki Kasi
olejek waniliowy

KREM
1 szklanka mleka
1 szklanka cukru
po 1 łyżce mąki pszennej i ziemniaczanej
1 kostka Kasi
olejek rumowy Czas
pieczenia: 30 min

Przygotowanie

Przepis na ciasto: Margarynę utrzeć na tarce, wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia, wlać piwo, olejek waniliowy i wyrobić ciasto. Włożyć ciasto na 1 godzinę do zamrażalnika. Wyjąć, podzielić na 3 części. Upiec oddzielnie każdy placek.
Przepis na krem: Z mleka, cukru, obu mąk i olejku rumowego ugotować budyń. Gdy wystygnie dodać margarynę. Utrzeć. Przełożyć ciasto. Można polać polewą.
Czas
pieczenia: 30 min

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: