Serduszkowy jeżyk wg M&Ł

Składniki

3 kabanosy lub 4 cienkie kiełbaski
25 dag żłótego sera
1 duża czerwona papryka lub 2 mniejsze
5 małych ogorków kiszkonych
pół duzego jabłka
sałata włoska

ponadto:

foremka w kształcie małego serduszka (można taką kupic w realu razem z innymi kształtami, lub na rynku, najlepiej jak jest metalowa, ale może też być plastikowa, koszt ok. 7 zł)
wykałaczki

Przygotowanie

kiełbaski ktoimy w ok. centymetrowe talarki, podobnie jak ogórki częśc sera kroimy w grube plastry i wycinamy foremką serduszka, wycinamy kakże taka samą ilość serduszek z papryki część sera i papryki kroimy w kwadratowe kawałki na wykałaczki nadziewamy ogórek, kiełbasę, ser lub paprykę w kawałku i na końcu nadziewamy serduszko wbijamy koreczki w połówkę jabłka całość układamy na wloskiej sałacie

Przystawka efektowna i prosta w wykonianiu. Polecam.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: