Cudownie pyszna zapiekanka

Składniki

2 duze podwojne piersi z kurczaka
1,3 kg pieczarek
3 duze marchewki
30 dag sera zoltego
pol sloika majonezu
taka sama ilosc ketchupu.

Przygotowanie

Piersi pokroic w niegrube platy, posypac warzywkiem. Pieczarki umyc i pokroic w plasterki, podsmazyc na patelni. Marchewke obrac i potrzec na tarce z grubymi oczkami. Ser zolty rowniez potrzec. Ketchup i majonez wymieszac. Oba produkty musza byc w takich samych proporcjach. Polecam pol sloika (mieszkam za granica i nie moge podac konkretnej wielkosci sloika, ale w takich sprzedaje sie rowniez dzem). Na duze naczynie zaroodporne prostokatne wylozyc piersi z kurczaka, na to wylozyc uduszone pieczarki (odlac wiekszosc sosu bo zapiekanka bedzie plywac!!) na to wysypac marchewke, nastepnie ser. Polac ketchupo-najonezem. Piec godzine w temp. 180 stopni.

Nie nalezy sie przejmowac tym ze skorka ciemnieje, to zasluga ketchupu.

Jesc najlepiej z chlebem. Znika natychmiast. Smacznego!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: