Fasolka po węgiersku

Składniki

fasola sucha 40 dkg
kiełbasa pikantna z papryką 40 dkg
czosnek mielony 1 łyżeczka
majeranek 1 łyżka
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
ostra mielona papryka 1 łyżeczka
chili 1/2 łyżeczki
sól
pieprz
mąka 1 łyżka
cebula 1 szt
listek laurowy

Przygotowanie

Fasolę namoczyć na noc, ugotować w tej samej wodzie, dodać, listek, ziele angielskie, pokrojoną kiełbasę i koncentrat. Gotować wszystko jeszcze 35 min, dodać przyprawy. Cebulę podsmażyć, dodać mąkę zrumienić , zaprawić fasolę i mieszając, gotować jeszcze 2 min.

Smacznego.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: