farsz z kapusty kiszonej do pierogow

Składniki

skladniki:

4 sloiki kiszonej kapusty (sloik-1kg)
kostka masla (25dag) nie dodawac margaryny
5 cebul sredniej wielkosci
3 kostki bulionowe
czerwona papryka w proszku
sol
pieprz
dowolna ilosc pieczarek
suszone sliwki dodajemy pozniej
przyprawa”jarzynka”
magii

Na duza ilosc pierogow!

Przygotowanie

Odcisnieta z wody Kapuste poszatkowac.
Wszystko razem dusic na malej temperaturze do miekosci. Nalezy od czasu do czasu mieszac kapuste, zeby sie nie przypalila. Rozwalkowac cienko ciasto pierogowe, wykrawac kolka; nadziewac i lepic pierogi. Ugotowane pierogi podawac polane lekko zarumienionym maselkiem.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: