Prażone płatki cebulowe

Składniki

Kilka cebul,
1/2 łyżeczki cukru pudru,
1/2 łyżeczki soli,
olej do smażenia.

Przygotowanie

Cebule kroimy wzdłuż na pół i jeszcze na ćwiartki. Cukier puder i sól razem mieszamy. Delikatnie rozdzielamy płatki, które odrobinę posypujemy mieszaniną cukru pudru i soli, a następnie smażymy w rondlu z dużą ilością oleju. Płatki powinny być przezroczyste i mieć ciemnozłoty kolor. Wyjmujemy i i podajemy w salaterce.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: