Śledź z cebulką w occie

Składniki

300 g solonych filetów śledziowych,
1 średnia cebula,
1.5 łyżki cukru,
1 szkl. wody,
1 szkl. octu

1 łyżeczka estragonu,
3 ziarna pieprzu czarnego,
3 ziarna ziela angielskiego,
2 liście laurowe,
1 łyżeczka gorczycy białej.

Przygotowanie

Wymoczone śledzie osuszyć. Pokroić na kawałki i włożyć do słoika. Przykryć pokrojoną w plasterki cebulą. Ocet i wodę wlać do garnka, dodać przyprawy, cukier i zagotować. Wystudzoną zalewą, razem z przyprawami, zalać przygotowane w słoiku śledzie. Wstawić do lodówki na minimum 48 h.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: