kura po chińsku

Składniki

1/2 kg. piersi z kurczaka,
1/2 kg. pieczarek,
3 duże papryki, (każda w innym kolorze),
3 duże cebule,
Przyprawy: papryka słodka, pieprz, sól, vegeta, olej do smażenia,

CIASTO:
1 jajko,
2 łyżki mąki ziemniaczanej,

Przygotowanie

Mięso kroimy w małe kawałeczki, tak 1 cm/1cm.
Przygotowywujemy ciasto z jajka i mąki ziemniaczanej, lekko je solimy.
Pokrojone mięso maczamy w cieście i smażymy na lekko złoty kolorek na oleju,
Po usmażeniu mięsa, kroimy w kawałeczki (kostkę grubą!!!) pieczarki i smażymy na tym samym oleju, przyprawiając lekko do smaku vegetą.
Następnie kroimy paprykę i podsmażamy na pozostałym oleju aż się zeszkli.
Po podsmażeniu papryki, kroimy drobno cebulę i podsmażamy na reszcie oliwy(jeśli potrzeba to dolewamy oliwy).
gdy wszystkie składniki są już podsmażone to łączymy je ze sobą, doprawiamy do smaku papryką, solą, pieprzem i jak kto lubi vegetą.

Potrawa jest łatwa do wykonania, bardzo smaczna, i robi ogromne wrażenie na moich znajomych. Jest poprostu rewelacyjna…
Bardzo gorąco polecam wszystkim panią które podejmują często gości…]
smacznego!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: