Kolorowe risotto z warzywami

Składniki

25 dag ryżu
1-2cebule
2 papryki
1 szklanka bulionu
50 dag wołowiny lub innego mięsa
(najszybciej się robi zpiersi kurczaka)
zioła: (bazylia,lubczyk,pietruszka)
papryka, pieprz

Przygotowanie

Pokrojone mięso zrumienić, dodaćcebulę i paprykę,dusić
10-15min. dodać przyprawy i zioła, (nie żałować bazylii. Na niej opiera się smak) podlać bulionem. kiedy mięso jest prawie miękkie, dodać ryż i gotować około 20min. doprawić solą i pieprzem podawać na gorąco.

Polecam!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: