brokułowo-cytrusowa

Składniki

2 szklanki różyczek brokuła
2 pomarańcze lub rubinowy grapefruit
3-4 łyżki uprażonych płatków migdałowych

sos:
pojemnik jogurtu naturalnego (20 dkg)
2-3 łyżki soku z pomarańczy lub grapefruita
łyżeczka sosu worcester

Przygotowanie

różyczki krótko obgotować w osolonej wodzie, pomarańcza/grapefruita obrać ze skórek, miąższ połączyć z odcedzonymi różyczkami, dodać migdały. Wszystkie składniki sosu połączyć ze sobą, polać sałatkę.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: