bounty ciasto kokosowe

Składniki

* pieczemy wysoki biszkopt z 7 jaj , ciemny lub jasny

Masa:

*2 margaryny
* 2 op. cukru waniliowego
* 5 szkl. mleka
* 1 szkl. cukru
* 4 żółtka
* 2 paczki wiórków kokosowych
* 6 duże bułki
* 1 poakowanie mleka w proszku 200g
* śmietana kremówka 200ml
* 3 łyżeczki żelatyny rozpuszczonej w 100ml goracej wody

Posypka:

* 2 łyżki cukru
* 2 łyżki margaryny
* 1 paczka wiórków kokosowych 100 g

Przygotowanie

* wydrążyć środek z bułek i zalac 2 szklankami mleka
* 3 szklanki mleka zagotowac z cukrem i wiorkami kokosowymi i cukrem waniliowym
* gdy masa sie zagotuje dodać bulki i chwile gotowac , odstawic do wystudzenia

* margaryny utrzec z żółtkami ,dodawać powoli mase z bułek i kokosu
* ubić śmietane na puch dodac do kremu , następnie dodać mleko w proszku i rozpuszczoną chlodna żelatyne

* biszkopt przekroic na pół 3/4 masy wyłożyc na biszkopt przykryć drugą połową i wysmarować resztą kremu

*posypke podsmażyć na patelni aż sie zrumieni , ostudzić i posypac ciasto

kremu wychodzi dość dużo

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: