Warkocz z ryby

Składniki

4 porcje

4 filety rybne, podluzne (nie w kostce)
sol, pieprz
sok z cytryny
musztarda

Przygotowanie

1. Filety umyc i osuszyc papierem kuchennym. Kazdy filety kroimy na dlugosci na trzy paski zostawiajac u gory kawalek calego fileta, w tedy bedzie latwiej plesc warkocz. Nastepnie nacieramy je sol i pieprzem, skrapiamy cytryna i smarujemy musztarda. I teraz zaplatamy warkocz i ukladamy na blaszcze wylozonej papierem do pieczenia.

2. Blaszke wkladamy do piekarnika i pieczemy w 175°C przez 10-15 minut.

Bardzo dobre sa zapiekane z sosem mustardowym, wtedy nie trzeba juz ich smarowac musztarda.

tak wyglada w stanie surowym, jeszcze nie przyprawiony (zdjecie zrobila moja kolezanka)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: