Roladki serowo- szpinakowe

Składniki

6-7 ziemniaków

kostka twarogu

paczka szpinaku mrożonego

jajko

czosnek, biały pieprz, sól, gałka muszkatołowa

wafle

bułka tarta

Przygotowanie

Gotujemy ziemniaki.

Na patelni rozmrazamy szpinak (najlepszy jest mrozony) i odparowujemy go, dodajemy czosnek, bialy ser, doprawiamy sola, bilaym pieprzem galka muszkatolowa.

Ziemniaki tluczemy i do goracych (wazne zeby byly gorace!) dodajemy mase serowo-szpinakową (rowniez goraca!), jajko i mieszamy.

Otrzymany farsz szybciutko rozsmarowujemy na waflu (takim jak do andruta), czekamy az zmieknie (pod plywem ciepla mieknie w 2-3min) i zawijamy w ‘rolade’.

Czekamy az wystygnie i kroimy w talarki. talakrki maczamy w jajku i obtaczamy w mace kukurydzianej/otrebach. bulce tartej- co kto woli i na patelnie

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: