W-Z Agusi

Składniki

CIASTO
25 dag mąki krupczatki
25 dag cukru pudru
10 dag margaryny
3 jajka
0,5 szkl. letniego mleka
1 proszek do pieczenia 15g
1 zapach rumowy 4ml
2 łyżki kakao
KREM
10 dag margaryny
15 dag masła
20 dag cukru pudru
szkl. śmietany kwaśnej 12% lub 18%
POLEWA
3 łyżki wody
2 łyżki cukru pudru
1 łyżka masła
2 łyżki kakao
kokos do posypania

Przygotowanie

CIASTO
Żółtka, margarynę i cukier puder utrzeć mikserem na jedną masę, następnie dodawać mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia, po chwili dolewać mleko, zapach rumowy i dodać 2 łyżki kakao, z pozostałego białka ubić pianę, dodac do ciasta i wymieszać, piec w 180oC ok. 40 min.
KREM
Margarynę utrzeć mikserem z masłem i cukrem, dodać smietanę i chwilkę mieszać.
POLEWA
Podgrzać to wszystko ciągle mieszając, gdy się polewa ostudzi to rozprowadzić ją pędzelkiem po cieście i posypać kokosem.
ŻYCZĘ SMACZNEGO

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: